Hoe overleef ik Australië

Australië is een prachtig land om een keer mee te maken. Er is echter een probleem wat veel mensen tegenhoud om naar Australië te reizen; namelijk de dieren die er leven. Een overdreven groot aantal van deze dieren is namelijk dodelijk. Desondanks is het het toch zeker waard dit prachtige land te bezoeken, voor zowel de stedelijke als de natuurlijke gebieden.

kangaroo, australia, wildlife-6605269.jpg

Er is veel te zeggen over een vakantie naar Australie. Er zijn dan ook tal van zaken te zien en te beleven. Het kan uitnodigend zijn om zo de natuur in te trekken nadat je de 4×4 hebt gehuurd en je hebt omgekleed. Toch is het van groot belang te weten wat voor dieren er leven in de streek waar je bent. Australie is namelijk groter dan je op het eerste moment verwacht. Elke streek heeft zijn eigen flora en fauna, waardoor het verstandig is van te voren te weten te komen wat je tegen kan komen, en je niet verwacht heel Australie in een week of twee te zien. Lees je dus als eerste goed in over het land en de dieren. Wanneer je hier op inspeelt zal het een stuk minder gevaarlijk zijn.

Een bekend aspect van Australië zijn de dieren; zoals wellicht het meest bekend de kangoeroe. Hier naast staat Australië bekend om het enorme aantal giftige dieren wat je tegen kan komen: spinnen, octopussen, emoes en zelfs koala’s zijn giftig te noemen door de ziekten die deze dieren bij zicht dragen. Het spreekt voor zich, maar het is erg belangrijk om medicatie mee te hebben, gevaccineerd te zijn voor inheemse ziekten en goede research gedaan te hebben over wat je kan oplopen in de streek waar jij heen gaat.

Maar dat is genoeg over de gevaren en de dieren, het land zelf is prachtig. Hoewel veel mensen denken dat het een grote woestenij is, zijn er flink wat bossen, bergen en rotsen te verkennen om maar niet te spreken over de prachtige zee en koraalriffen rond het land. Om alles te zien zal je heel wat reizen er heen moeten maken.

Kort gezegd is Australie een fantastische plek met natuur in de vorm van zowel planten als dieren die je nergens anders tegenkomt. Om deze reden is goede voorbereiding voor je hier op vakantie gaat dus belangrijker dan bij de meeste andere landen!