De prachtige natuur van Nederland

deer, fallow deer, roe deer-1270693.jpg

Het is momenteel gewoon heel erg jammer; door corona kunnen we niet op vakantie waardoor we geen vreemde dieren of wilde natuur kunnen zien. Dit bied echter een uitgelezen kans om er op uit te gaan in het eigen land! Nederland heeft prachtige natuurgebieden waar iedereen van genieten kan.

Maar in Nederland is toch alleen maar bos en heidegebied? Dat is niet helemaal waar. De vele rivieren en de Noordzee zorgen hier naast voor variatie in soorten natuurgebieden, om nog maar te zwijgen over de verschillende flora en fauna in de vele bossen. Als je oplet (waar nu ruim de tijd voor is) heeft elk gebied of bos zijn eigen karakter.

netherlands, landscape, sky-97830.jpg

Van nationaal park de Oosterschelde tot het Drents Friese Wold, er is voor iedereen wel wat te zien. Zelf heb ik niks met de zee (zand dat overal ruw tussen kruipt), maar de brede verscheidenheid aan de beboste gebieden die bijna overal te vinden zijn, zorgt er voor dat ik me buiten geen moment verveel in deze verder saaie periode. Denk bijvoorbeeld eens aan een fietsvakantie, mede mogelijk gemaakt door de ongevaarlijke dieren in Nederland. Je wordt niet gebeten door een giftige spin en tot nog zijn er nog geen mensen door de optrekkende wolvenpopulatie verscheurd. Het is dus een relatief veilige manier om er op uit te gaan.

Pak dus lekker de fiets, neem een campingstoeltje en een tent mee en trek lekker de natuur in. Er zijn hier naast genoeg fietsverhuurzaken waar je op een bepaalde locatie meer kan zien, zodat je ook lekker met de auto kan rondtoeren, maar toch veel kan zien zonder te hoeven lopen.

Het is makkelijk verliefd te worden op de ongevaarlijke maar erg mooie landschappen die Nederland te bieden heeft. Je kan zelf je tempo bepalen en je komt van alles te zien. Neem een verrekijker mee en je hebt zo een hobby aan vogel spotten er bij!