Scooter alarm zelf monteren met deze stappen:

Stel je eens voor, je hebt een scooter en het alarm werkt plots niet meer. Dit is natuurlijk erg vervelend, want je scooter alarm helpt je scooter te beschermen tegen het gevaar dat hij gestolen kan worden. Op dit moment zijn de scooter monteurs zoals, Joey Schaar de Vespa monteur, allemaal gesloten en sta jij er alleen voor. Hoe pak je dit dan aan? Een handleiding om zelf je scooter alarm te repareren, vind je hieronder:

De handleiding:

Als eerst is het handig om het alarmsysteem uit de scooter te halen en te kijken wat het probleem is. Als het probleem eenmaal gevonden is dan kun je gaan beginnen met de installatie. Om te beginnen bij de aansluiting van de draden en stekkers. Je begint met het aansluiten van de basis unit. Dit zijn de speaker, de sirene en de antenne. Op deze 3 punten sluit je de voeding aan. Dit zorgt ervoor dat de 3 punten zullen werken. Als dit klaar is ga je het alarm testen. Als dit juist uitgevoerd is dan ga je verder naar de knipperlichten.

De knipperlichten sluit je op hetzelfde draad als de basis unit aan. Als het alarm dan afgaat, dan zullen de knipperlichten ook mee knipperen en dit maakt mensen in de buurt nog oplettender. Vervolgens test je het weer. Als dit goed uitgevoerd is, dan zie je de knipperlichten, hoor je de sirene en de speaker en zie je de antenne.

Sluit het contact aan en ga over naar de start onderbreking. Deze moeten goed aangesloten worden, want ander al dit gevolgen hebben op de motor.

Hoe kan je alarm ermee stoppen?

De ene dag kan je alarm nog werken en zo ineens niet meer. Hoe kan dit? In de meest gevallen zal dit liggen aan de accu. Je alarm zit aangesloten aan een aansluiting aan je accu. Als je accu kapot is, dan werkt het alarm ook niet meer. Nu de dagen kouder worden, zal de accu het moeilijker krijgen. Om te voorkomen dat je accu stuk gaat en dus ook je alarm, is het goed om de scooter in de nacht binnen te hebben staan, mits mogelijk.

Ook een extra onderhoudsbeurt zo nu en dan is niet verkeerd. Onderhoud je scooter goed en zeker met deze koude temperaturen. Een goed onderhouden scooter scheelt jou weer tijd of kosten voor een reparatie. Daarvoor zit je bij Joey Schaar natuurlijk helemaal goed!