Goed advies om een baan te vinden voor 15-jarigen

Wanneer je 15 bent, dan is het mogelijk om op verschillende plekken aan het werk te gaan. Je wilt natuurlijk wel een paar euro’s verdienen om nieuwe kleren te kunnen kopen en ook om af en toe eens te kunnen gaan lunchen. Gelukkig is dit vanaf je 15e geen enkel probleem. Wel is het goed te weten dat je nog niet fulltime mag werken en je ook niet alles mag uitvoeren. Om je een idee te geven welke mogelijkheden er allemaal zijn, hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Je zult namelijk zien dat er een hele hoop mogelijk is en je voor je het week aan de slag kunt bij verschillende soorten bedrijven.

Welk werk mag je doen?

Op je 15e zijn er gelukkig voldoende mogelijkheden om lekker aan het werk te kunnen. zo kun je na school de nodige uurtjes aan het werk en zo je eigen geld verdienen. Uiteraard is het ook ideaal om tijdens de weken lange vakantie aan de slag te gaan, zodat je alvast kunt sparen voor bijvoorbeeld een nieuwe scooter. Kortom, mogelijkheden genoeg. Zo kun je bijvoorbeeld in een supermarkt als vakkenvuller of inpakker aan de slag. Je mag dan nog niet achter de kassa zitten, maar vakkenvullen is alvast een mooi opstapje voor later. Ook is werken bij McDonalds ontzettend populair. Wel is dan goede voorlichting bijbaan leiden 15 jaar aan te raden, zodat je weet wat wel en ook wat absoluut niet mag.

Horeca of folders

De twee populairste bijbanen als 15 jarige blijven toch de horeca en ook folder. Bij de horeca kun je denken aan werken in de afwas bij een restaurant, maar doe ook het werken bij McDonald’s het ontzettend goed. Wil jij weten of de McDonald’s in Leiden nog vacatures open heeft staan? Neem dan snel een kijkje op https://werkenbijmcdonalds-leiden.nl/. Ook folders doen het altijd goed. Het voordeel aan folders, is dat je je ouders kunt vragen of ze je willen helpen, iets wat natuurlijk in de afwas bij een restaurant niet kan. Zo kun je bijvoorbeeld samen vouwen of zelfs samen de folders wegbrengen. Dit scheelt je een hoop tijd, zodat je voor je het weet klaar bent en iets voor jezelf kunt gaan doen.

Hoeveel mag je verdienen?

Op je 15e werken zet natuurlijk niet direct veel zoden aan de dijk. Je mag namelijk op een schooldag niet langer dan twee uur werken. Dus wanneer je school hebt tot 16.00 uur, dan kun je nog tot 18.00 uur werken. Tijdens de weekenden of vakanties geldt dit gelukkig niet. Deze dagen mag je gerust 8 uur per dag werken, net als ouderen ook doen. Het is zelfs zo, dat er ook aan het aantal dagen geen restricties zitten. Zo kun je dus prima 40 uur werken. Dus stel je kiest ervoor om 4 weken te gaan werken tijdens de vakantie, dan werk je dus 160 uur. Wat je verdiend, is afhankelijk van een aantal verschillende zaken. Dit kun je eenvoudig online berekenen via de verschillende tools.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *