Een introductie tot de traditionele Amazone praktijk

Amazone

Kambo, ook wel bekend als de kikker medicijn, is een traditionele Amazone praktijk die al eeuwenlang wordt gebruikt door inheemse stammen in de regio. Het omvat het aanbrengen van het secreet van de reuzen groene aap kikker (Phyllomedusa bicolor) op de huid van een persoon. Kambo ceremonies worden steeds populairder in de westerse wereld als een vorm van alternatieve genezing en spirituele praktijk. In dit artikel zullen we verkennen wat kambo is, hoe het wordt gebruikt en wat je kunt verwachten tijdens een kambo ceremonie.

Wat is Kambo?

Kambo is een secreet dat wordt geoogst van de huid van de reuzen groene aap kikker. De kikker wordt niet geschaad in het proces, aangezien slechts een kleine hoeveelheid van het secreet per keer wordt genomen. Het secreet bevat peptiden die verschillende therapeutische eigenschappen hebben, waaronder het vermogen om het immuunsysteem te stimuleren, pijn en ontstekingen te verminderen en de mentale helderheid te verbeteren.

Hoe wordt Kambo gebruikt?

Kambo wordt traditioneel gebruikt als medicijn in de Amazone. Het wordt verondersteld een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen te hebben, waaronder het vermogen om malaria, slangenbeten en infecties te behandelen. In de westerse wereld wordt kambo gebruikt in een meer spirituele context als een vorm van alternatieve genezing. Het wordt verondersteld te helpen bij emotionele genezing, spirituele groei en fysieke ontgifting.

Wat kan je verwachten tijdens een Kambo ceremonie?

Kambo ceremonies worden meestal geleid door een getrainde beoefenaar die ervaring heeft met het toedienen van het medicijn. De ceremonie begint met het aanbrengen van de kambo op kleine punten op de huid, meestal op de armen of benen. De beoefenaar zal vervolgens een kleine vlam aansteken en deze in de buurt van de punten plaatsen, wat een kleine brandwond creëert. Dit zorgt ervoor dat de kambo in de bloedbaan komt en zijn genezende effecten kunnen beginnen. Ben je geïnteresseerd in Kambo? Neem contact op met Innerlijke Reis.

Zodra de kambo is aangebracht, kan de deelnemer een reeks sensaties ervaren, waaronder een snelle hartslag, intense hitte en misselijkheid. Deze sensaties zijn tijdelijk en duren meestal slechts enkele minuten. Na het passeren van de initiële sensaties kan de deelnemer een gevoel van helderheid en emotionele bevrijding ervaren.

De ceremonie duurt doorgaans ongeveer 30 minuten, waarna de deelnemer rust en hydrateert. Het is gebruikelijk om zich moe en lichtjes pijnlijk te voelen na de ceremonie, maar veel mensen melden dat ze zich energieker en helderder voelen in de dagen die volgen.

Is Kambo veilig?

Kambo wordt over het algemeen als veilig beschouwd wanneer het wordt toegediend door een getrainde beoefenaar. Er zijn echter enkele risico’s verbonden, met name voor mensen met onderliggende gezondheidsproblemen. Het is daarom belangrijk om eerst een medische professional te raadplegen voordat je deelneemt aan een kambo ceremonie, vooral als je een geschiedenis hebt van hart- of bloeddrukproblemen.