Bedrijfskleding en mode vinden elkaar steeds vaker

bedrijfskleding

In de media horen én lezen we weinig over bedrijfskleding. Bedrijfskleding krijgt niet alleen in Nederland, maar ook internationaal weinig aandacht. Hoewel bedrijfskleding steeds modieuzer wordt, ziet het gros van de mensen bedrijfskleding nog steeds als eenvoudig, statisch, functioneel en simpel. Kleding die we weinig modieus vinden en daarom weinig nieuwswaardig is. Echter ontwikkeld deze sector zich als een razende. De sector bedrijfs- en werkkleding laat de mode-industrie op bepaalde vlakken al ver achter zich. Bedrijfskleding en mode vinden elkaar steeds vaker.

Wat is bedrijfskleding precies?

Bedrijfskleding is kleding die bedrijven aan hun werknemers voorzien om hun bedrijfsidentiteit te versterken. Dit kan variëren van bedrijfskleding voor binnen en buiten, tot aan kleding voor speciale evenementen. Het is belangrijk om kleding te kiezen die comfortabel is voor de medewerker terwijl het tegelijkertijd de bedrijfsidentiteit versterkt. Bedrijfskleding kan ook worden gebruikt om te zorgen dat werknemers er professioneel uitzien. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven die veel klantcontact hebben.

Bedrijfskleding kan worden aangepast aan elke bedrijfsstijl, van formeel tot informeel. Bedrijven kunnen kleding kiezen die het beste bij hun bedrijf past. Zo zijn er zeer modieuze tops, blouses en jeans te verkrijgen bij verschillende bedrijven die bedrijfskleding aanbieden.

 Er zijn ook verschillende opties voor bedrukking en accessoires, waaronder bedrijfslogo’s, naamplaatjes en badges. Ook kan men speciale kleding laten maken voor speciale gelegenheden zoals feesten, conferenties en personeelsuitjes.

Bedrijfskleding en mode gaan steeds meer hand in hand samen

Bedrijfskleding is een zeer ruim begrip, het is in principe een verzamelnaam voor een heel divers assortiment aan kleding. Er zijn ontzettend veel branches waar bedrijfskleding ingezet wordt, zoals: de zorg en retail, kleding voor horeca, maar ook kleding voor overheidsinstanties zoals de brandweer, politie en natuurlijk defensie. Al deze kleding wordt stap voor stap een stuk modieuzer.

Ook gaat bedrijfskleding steeds meer de kant op van corporate fashion. Corporate fashion is een van die vlakken waar bedrijfskleding en mode elkaar steeds vaker vinden. Zo kun je denken aan de luchthaven sector of hospitality sector waar representatieve werkkleding nodig is.

Dan heb je ook nog de veiligheidskleding en natuurlijk textiel dat de functie heeft om te promoten. Bedrijfskleding is dus een zeer ruim begrip, waar op ieder vlak dynamische ontwikkelingen plaatsvinden.

Een ding is zeker, bedrijfskleding is allang niet meer standaard en saai, het wordt modieus en zelfs mooi. Kleding die werknemers met trots dragen, waar ze zich prettig in voelen en zelfvertrouwen in uitstralen. Doordat bedrijfskleding steeds meer aan de mode gekoppeld wordt, vinden mode en bedrijfskleding elkaar steeds vaker.

Bedrijfskleding en mode

De mode industrie werkt anders dan de industrie van bedrijfskleding. Modeproducten worden veelal verkocht aan retailers die het onder de consumenten brengen, waar workwear bedrijven de collecties vaak onderbrengen bij bedrijven en organisaties. Bedrijfskleding wordt vaak ingekocht via aanbestedingen, waarbij de aanbesteder zoals een schoonmaakbedrijf, een vastgestelde opdracht laat uitvoeren.

Bedrijfskleding wordt ook steeds vaker duurzaam geproduceerd. Iets wat hard nodig was én is. Iets waar de algehele textielindustrie nog veel van leren kan. Uiteraard wordt mode ook steeds duurzamer, maar er zijn in beide branches nog grote stappen te zetten. Gelukkig is de overheid zo’n organisatie die daar hard haar best voor doet. Zo koopt de overheid alleen maar duurzame bedrijfskleding in.

Bedrijven vinden het steeds belangrijker dat bedrijfskleding niet alleen functioneel is, maar ook de look van bedrijfskleding is belangrijk. Bedrijfskleding moet steeds vaker mooi zijn, in de mode en natuurlijk prettig zitten.

Wanneer bedrijfskleding een mooie pasvorm heeft en daadwerkelijk in de mode is, stralen medewerkers ook uit dat ze zich prettig voelen in de kleding. Doordat mode en bedrijfskleding zich op veel vlakken vaker vinden, zullen bedrijven die zich richten op de bedrijfskleding van nu, daar de vruchten van plakken.

Voordelen van duurzame bedrijfskleding:

Bedrijfskleding en mode hebben een verschillende actuele thema’s gemeen. Mode wordt al geruime tijd online verkocht, maar ook bedrijfskleding online kopen bij bedrijfskledingaanbieders zoals WorkWear4All gebeurt steeds vaker. Met name kleinere bedrijven vinden het prettig om online werkkleding aan te schaffen.

Daarnaast vinden mode en bedrijfskleding zich ook in de factor duurzaamheid. Veel bedrijven zoeken naar advies op dit gebied. Juist in de sector bedrijfskleding is de motivatie hoog. Dit komt mede doordat de overheid klant ins van de bedrijfskledingindustrie. Die is in verband met doelstellingen die opgesteld zijn door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zeer bereid om zich in te zetten voor duurzame bedrijfskleding. We zullen hier stappen in moeten zetten en juist daarom is het zo belangrijk dat de overheid hierin voorop gaat.

Bovendien profileer je je als bedrijf om juist duurzame bedrijfskleding te kopen. Je kunt je daarmee onderscheiden op het gebied van duurzaamheid en een groene voetafdruk achterlaten.

Modieuze bedrijfskleding online kopen

WorkWear4All is een online verkoper van modieuze werkkleding. Ze hebben een grote selectie van werkkleding voor mannen en vrouwen in verschillende stijlen, maten en kleuren. Ze hebben ook een aantal opties voor bedrukte kleding die bedrijven kunnen gebruiken om hun bedrijfsidentiteit te promoten. De kleding is gemaakt van hoogwaardige materialen en biedt een comfortabele, professionele uitstraling. De prijzen zijn betaalbaar, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor bedrijven die op zoek zijn naar betaalbare, modieuze werkkleding. Zowel als particulier als bedrijf kun je hier prima terecht voor bedrijfskleding die hand in hand samengaat met mode.