5 tips voor structuur in het huishouden

Structuur in het huishouden, is iets wat door veel mensen wordt onderschat, want zonder structuur heb je immers geen goede basis om je huis goed schoon te houden. Houd het gewoon bij, dan valt het uiteindelijk wel mee, is een veel gehoorde uitspraak, die door veel mensen wordt gedaan. Maar hoe pak je dit aan? Huur je een schoonmaakster in of ga je zelf aan de slag? En zijn er zaken, waar je rekening mee moet houden?

Gelukkig voor jou zijn wij er om jou deze structuur te bieden d.m.v. onze tips.

Hieronder lees je er meer over:

Tip 1: Structuur in het huishouden? Maak een overzicht

Nu we je officieel hebt besloten om vanaf vandaag meer structuur in het huishouden te willen, dan ben je hier helemaal aan het juiste adres! Je wilt immers nooit meer het gehele huishouden in één dag hoeven doen. Dat is geweldig! Want het begin is er nu al, maar hoe pak je dit nou aan?

Creëer eens een overzicht voor jezelf, dat is een eerste belangrijke stap in het helpen van jezelf. Dus het inventariseren, is nog helemaal zó heel erg gek nog niet. Als je het ons vraagt! Maar wat kun je allemaal opschrijven? Denk hierbij aan zaken, zoals: Wat moet er iedere week gedaan worden? Welke schoonmaak klussen doe je slechts één keer per maand, bijvoorbeeld? En niet te vergeten de jaarlijkse taken. Belangrijk hierin is, is uitschrijven om de klussen per frequentie uit te schrijven. En schrijf hier, ook bij op hoeveel tijd het ongeveer in beslag neemt.

Tip 2: Structuur in het huishouden? Eén planning is het halve-werk!

Nu je op het moment weet wat en hoeveel er gedaan moet worden, is het nu de hoogste tijd om je meer te vertellen, over de planning. Hierbij moet je vooral in acht nemen wat écht voor jou werkt deel de zaken, die het meeste tijd vragen in op dagen, waar je de meeste tijd hebt.

Zo ga je zó efficiënt mogelijk te werk en houd je nog tijd over zaken, die écht belangrijk zijn.

Tip 3: Ga gelijk aan de slag!

Wanneer je meer structuur in het huishouden wilt, is het super belangrijk, dat je zaken niet gaat uitstellen. Anders kom je er natuurlijk nooit aan toe en blijft het werk zich opstapelen en dat is nou net iets wat je wilt voorkomen. Anders had je natuurlijk geen structuur willen aanbrengen. Is dit nou helemaal niks voor jou? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om een schoonmaakster in te huren.

Oftewel, uitstellen moet je dus zeker niet doen op het moment wanneer je graag je huis schoont wilt houden.

Tip 4: Structuur in het huishouden? Raak vooral niet in paniek!

Een dagje niet kunnen schoonmaken, is natuurlijk geen wereldramp, dus je hoeft niet gelijk in paniek te raken op het moment, dat het één keer niet lukt. Je moet niet zó streng voor jezelf zijn. Heb je een andere afspraak gepland? Dan is het zaak, dat je dingen gaat verschuiven, wellicht kun je het op een andere dag volbrengen?

Raak vooral niet in paniek en wees niet zó streng voor jezelf!

Tip 5: Beloon jezelf op het moment!

Nadat je klaar bent met alle schoonmaaktaken, dan is het zaak, dat je jezelf gaat belonen. Alleen zo kun je ook structuur in het huishouden bij jezelf toebrengen. En wordt het uiteindelijk, ook veel makkelijker om het te blijven volhouden, zodat je op een positieve wijze het kunt blijven oppakken.

Wij hopen, dan ook dat je door onze tips het jezelf makkelijker kunt maken om het huishouden te blijven doen, zodat jouw huis altijd spik en span blijft.

Veel succes met het schoonhouden van je huis!