Een webshop voor Horloges beginnen

Jaja ik ben weer bezig met een nieuw project. We beginnen namelijk een nieuwe webshop in horloges. In het begin zal deze op basis van affiliate gaan werken, maar we zijn druk bezig om deze ook met eigen producten te gaan vullen. Het gaat om de webwinkel Horloge Winkel in België. De grootte uitdaging gaat niet het ontwerp en de vulling van de webshop worden, maar we willen een meerwaarde gaan creëren. Tegenwoordig kan namelijk iedereen wel een webshop beginnen. Je installeert een Magento, Opencart of Woocommerce shop op een goedkoop domeintje en vult deze met een aff feed en klaar….. niet dus.

Stap 1 – Website ontwerpen

De eerste stap hebben we laatst genomen door een domeinnaam te pakken, een webshop installeren en gevuld met een feed. Ik moet zeggen het ziet er wel gelikt uit. We moeten nog wel het een en ander gaan fine tunen, maar lopen nu al tegen wat beperkingen aan. Je zult zien dat het aantal filters op het moment van schrijven nogal beperkt is. Ja je kan sorteren en filteren op merk, prijs en kleur. Echter dit is wat ons betreft nog te beperkt. Ons doel is dat je op veel meer onderdelen moet kunnen gaan filteren. Denk hierbij aan maten, materiaal gebruik en type uurwerk. Op basis van de beschikbare feeds is dit echter (nog) niet mogelijk, dat is waarom we hier zelf ook producten op willen gaan zetten.

Stap 2 – Promoten

Omdat we graag willen gaan voortborduren op reacties van bezoekers en aan de hand daarvan bepaalde aanpassingen willen gaan doorvoeren zijn we toch al live gegaan. Zoals gezegd is het een work in progress website en met de ervaringen die we hiermee gaan opdoen willen we gaan bouwen. De eerste reacties waren nogal kort, maar toch terecht. Dat is waarom ik op dit moment nog niet teveel roep, want niet alles is makkelijk aan te passen. Qua promotie wil ik ook nog wat gaan doen met linkbuilding, 2.0 blogs gebruiken etc.

Ik deel dit bericht toch op mijn blog omdat ik wel benieuwd ben naar mijn lezers wat jullie van zo’n shop vinden. Waar moet wat jullie betreft een meerwaarde inzitten als je zo’n aff webshop begint?

Post Author: Bas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *