Vroegboekkorting 2017

Het vroegboekkorting seizoen is weer begonnen en daarmee kan je veel geld gaan besparen. In het kader van iets nuttigs meegeven daarom een kort artikeltje over het concept van de vroegboekkorting. Wil je meteen kijken welke reisorganisaties er meedoen aan de vroegboekkorting acties? Dan verwijs ik je door naar de vroegboekkorting website.

Wat is vroegboekkorting?

Eigenlijk als je het woord al iets uit elkaar trekt dan is het al duidelijk. Een vroege boeking waarop u korting krijgt. Met vroeg bedoelen ze niet dat je ’s ochtends vroeg een vakantie boekt natuurlijk, nee bij de meeste reisorganisaties die met de vroegboekkorting acties mee doen werkt het als volgt:

  • U maakt een boeking naar een bestemming in de zomerperiode voor eind februari
  • U krijgt een korting variĆ«rend van 10 – 40% op het bedrag

Dat was hem al. Geen extra voorwaarden of selecties. Het enige wat zo’n reisorganisatie graag wilt is dat je bij hun je vakantie boekt. Hoe eerder ze weten dat je je vakantie bij een TUI, Corendon of Kras reizen boekt, des te meer korting hun weer krijgen bij een hotel en/of vliegmaatschappij. Hierdoor is het een win-win situatie voor alle partijen, met vooral veel voordeel voor ons als klant. Het enige jammere wat ik aan de vroegboekkorting vind, is dat je eigenlijk al meteen vast zit.

Vast in de zin dat ik nu bijvoorbeeld een vakantie wil boeken met z’n vieren naar Frankrijk, maar als over een maand vrienden komen met de vraag of we toch mee op vakantie willen naar ItaliĆ« zit je eigenlijk vast. FOUT!!!! tenminste bij ook weer de meeste reisorganisaties. Je kunt namelijk omboeken, aankomstdata veranderen etc… Tevens als u een vakantie boekt bij een reisorganisatie die aangesloten is bij de diverse garantiefondsen dan heb je ook een garantie dat de vakantie doorgaat.

Last minute korting vs Vroegboekkorting

Qua prijs zit er eigenlijk geen verschil tussen deze 2. Je kunt namelijk een perfecte last minute vinden voor een prijs die je nergens anders op een ander tijdstip terugvind. Het grote nadeel bij een last minute is echter dat het aanbod niet zeker is. Als je met z’n tweeen bent dan kan je de uitdaging wel aangaan en vind je wel wat, maar als je met je gezin op vliegvakantie wilt gaan dan zou ik aanraden om voor de vroegboekkorting te gaan. Je bent namelijk verzekerd van een vlucht, je bestemming en accommodatie tegen een super scherpe prijs.

 

Post Author: Bas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *