Visum nodig?

Jaja even lekker op vakantie gaan naar het buitenland. Dat is wat veel mensen deze zomervakantie natuurlijk ook weer gedaan hebben. Ik ook alleen ik kan je vertellen dat ik een klein puntje vergeten was. Je hebt namelijk niet voor elk land alleen maar een paspoort nodig, maar voor sommige landen komt er een visum bij. Hier had ik mij van tevoren toch flink op verkeken, want aangezien het budget voor dit jaar niet zo groot was dacht ik goedkoop naar Egypte op vakantie te kunnen gaan. Echter Egypte vereist dat je een visum nodig hebt. Een visum? Ja een visum. Heel fijn, maar gelukkig had ik mij toch hierin wat meer verdiept voordat ik de vakantie definitief ging boeken. Bij deze een kleine uitleg over wat een visum nu is en hopelijk help ik hier mensen nog mee.

Wat is een visum?

Eigenlijk is een visum niets anders dan een check wat een land van aankomst doet op jou profiel en hier “grof” geld voor vraagt. Tegenwoordig zijn vele visums compleet digitaal bij een land aan te vragen voor bedragen vanaf 20,- tot wel 95,- per persoon. Je aanvraag word door het computer systeem gehaald waarin ze kijken wat ze van jou weten en wat er geregistreerd staat in hun databanken. Als hier niets bijzonders uitkomt dan krijg je het visum digitaal opgestuurd (e-visum, ETA, ESTA) en klaar. Jij bent weer heel wat euro’s lichter en je mag het land in. Een simpele paspoort controle volstaat blijkbaar niet.

FF goedkoop naar Egypte zat er toch niet in…

Voor welke landen heb je dan een visum nodig?

Gelukkig voor steeds minder landen. Zoals je in de media misschien wel gehoord hebt zijn ze bijvoorbeeld vanuit Europa met Turkije bezig om het visum onderling af te schaffen voor kort verblijf, en zo gaan er voor meerdere landen de visum aanvragen verdwijnen. Tot dan is het dus wel van tevoren je huiswerk doen als je op vakantie wilt gaan naar een land buiten Europa. Ik dus ook voor Egypte, want Egypte ziet een visum als een cash cow. Ze hebben per 1 juli de prijzen van een visum gewoon ffies met 50% verhoogt. Hierdoor ben je 65,- per persoon kwijt!!! Voor mijn situatie is dat gewoon 260,- wat er bij je vakantie bij komt kijken!!!

Goedkope visums

Die zijn er niet. Elk land regelt zijn eigen visum aanvragen en er is geen korting mogelijk. Je hebt in Nederland en België wel verschillende websites waar je op een eenvoudige manier je visum kunt aanvragen, alleen deze functioneren puur als tussenpersoon en vragen hier een extra vergoeding voor. Het voordeel hiervan is dat je met een iDeal kan betalen en de aanvraag volledig in het Nederlands gedaan kan worden, maar hierdoor word een visum aanvraag ook weer duurder.

Als je dus op vakantie wilt gaan naar een land buiten Europa, let dus goed op dat er (flinke) extra kosten door een visum aanvraag bij kunnen komen. Dat is mijn advies 🙂

 

Post Author: Bas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *