Lekker fietsen

Het nieuwe jaar is begonnen dus weer tijd voor goede voornemens of niet 🙂

Allereerst iedereen de beste wensen voor 2017!!

Heb jij nog goede voornemens? Wil je gaan stoppen met roken? Minder drinken? Minder eten en lijnen? En ook nog sporten? Het begin van een nieuw jaar is natuurlijk altijd weer even opstarten en de goede voornemens die je misschien al maanden hebt ook daadwerkelijk aan te gaan pakken. Veel mensen hebben dit, maar helaas veel mensen geven het ook weer binnen afzienbare tijd op. Ik heb in ieder geval wel een goed voornemen, en dat is meer gaan bewegen. Voor mijn werk zit ik elke werkdag wel in de auto, en hier ontkom ik ook niet aan. Echter buiten mijn werk om pak ik nog steeds overal de auto voor, en dit is niet nodig. Daarom is mijn goede voornemen voor 2017 o.a. Lekker fietsen!

Fietsen is gezond

Eigenlijk is fietsen opzich niet gezond, maar bewegen is gezond en aangezien je op de fiets wel moet bewegen om vooruit te komen is fietsen gezond. Snap je hem. Ik ben nu al 2 dagen op de fiets geweest, en het valt mij toch tegen. Het zijn maar ritjes van 5 a 10 minuten, maar stiekem wil ik er meteen vol voor gaan om er een soort training van te maken. Dit vinden mijn spieren niet al te fijn en ze verzuren vrij snel. Qua beweging doe ik de laatste maanden niet veel extra’s en dat merk je.

Ook mijn fiets valt best wel tegen. Het is een fiets die ik tig jaar geleden tweedehands gekocht heb, en volgens mij heb ik hem in de loop der jaren misschien 2 a 3 keer per jaar van stal gehaald. Nu weet ik ook waarom, want de versnellingen zijn fout afgesteld. De handremmen lopen aan en de banden waren natuurlijk zacht (gelukkig niet lek). Ik ga daarom binnenkort maar eens kijken naar een nieuwe fiets, want deze fiets is denk ik ook niet de moeite waard om te repareren.

Fiets online kopen of niet?

Daar was ik vandaag dus mee bezig. Ik geniet op dit moment nog van een heerlijke kerst vakantie, maar aangezien ik mijn goede voornemen niet te snel wil laten lopen door brak materiaal ben ik wat aan het surfen op het internet. Een fiets online kopen via een marktplaats zou kunnen, maar ik zie dat je ook eenvoudig online een fiets kunt kopen. De prijzen vallen mij ook best wel mee, alleen wat voor een fiets ik wil gaan kopen is nog de vraag. Voor de boodschappen en beweging is een omafiets/transportfiets al voldoende, maar als ik fietsen ook als sport wil gaan doen dan zijn deze toch wel beperkt. Wielrennen is niets voor mij, maar een mountainbike om lekker door de bossen te crossen zie ik mij wel doen. Het nadeel van zo’n fiets is weer dat je hier weer niet makkelijk een boodschapje kan doen.

Kortom ik ga een nieuwe fiets kopen, alleen wat voor een fiets weet ik nog niet. Mijn goede voornemen voor 2017 wil ik in ieder geval laten uitkomen, dus een fiets ga ik zekerz te weten kopen. Als jij nog een tip hebt dan graag.

Post Author: Bas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *