Huis kopen – Deel 2

Hehe we hebben een huis gekocht. In mijn vorige artikel over een huis kopen schreef ik al voornamelijk over de hypotheek stress. Deze is inmiddels gelukkig helemaal verdwenen en achteraf gezien is het ook met gemak goedgekomen. Echter als je een huis gaat kopen en weet dat de financiën niet overhouden met alle regeltjes… Laat ik het zo zeggen, als je nog niets gekocht hebt en je bent het wel van plan, laat dan een adviseur al wat doorrekenen. Dat zorgt voor een klap minder stress, en ga niet zoals wij shoppen tegen het maximale budget, maar hou wat ruimte. Als je bijvoorbeeld een hypotheek rond kan krijgen voor een huis van 255.000 euro, ga niet op Funda kijken naar huizen van 275.000 😉

Nieuwbouw huis gekocht, en nu?

Wij hebben een nieuwbouw huis gekocht, en het gaat een prachtig huis worden al zeggen we het zelf. Nu moet deze alleen nog gebouwd worden, en ik kan je vertellen………….wachten is iets wat niet in mijn genen zit.

We hebben begin dit jaar al voor de grond moeten betalen bij de notaris en inmiddels is de eerste factuur ook al binnen dat ze begonnen zijn met de grondwerkzaamheden. Alleen dat hebben wij weer, het bouwbedrijf wat de bouw van ons huis gaat regelen is op dit moment een puinhoop. De verkoopbegeleider is uit dienst gegaan en blijkbaar is het hele project tot nu toe bij deze begeleider neergelegd wat erin resulteert dat nu alle stukken weer opnieuw doorgenomen moeten worden. Aangezien wij niet in de eerste fase van het bouwproject zitten, moeten we nu geduldig wachten totdat ze onze stukken (welke we allemaal al ingeleverd hebben) nog een keer nagaan en onze vragen kunnen beantwoorden. We hebben namelijk nog wel een paar openstaande vragen staan, waar we graag antwoord op zouden willen hebben aangezien hier een klein kostenplaatje aan vast zit.

Met een nieuwbouw huis komt er veel op je af. We hebben eind vorig jaar besloten om voor dit huis te gaan, begin dit jaar getekend en in 1,5 maand tijd allerlei beslissingen moeten nemen. Denk hierbij aan de ruwbouw (welke uitbouw wil je, moeten er nog muren anders gezet worden, dakkapel etc.), meerwerklijsten (buitenkraantje, extra stopcontacten, meer luxe zoals andere trap en deuren), lichtplan maken (waar moeten alle plafond contactpunten komen en eventuele wandcontact punten voor de lampen) en het leidingplan voor de badkamer en keuken. Alles is net zo belangrijk en gelukkig zit het meeste bij de prijs in, maar het moet nu wel besloten worden. Veel werk en ik kan je vertellen weer veel stress momenten als de deadline nadert.

Ik kan hier nog veel meer over schrijven, misschien wel een heel boek over hoe je een huis gekocht hebt, de stress en de vele momentjes dat je achteraf denkt….. had ik dat maar geweten.

Huis kopen is leuk?

Een huis kopen is nog steeds wel leuk. Tot nu toe ben ik misschien nog weinig positief geweest over een huis kopen, maar dat komt puur doordat ik nog steeds niets heb. Ik denk tegen de tijd dat we de sleutels van ons huisje krijgen. Ik wel positief ben. Voor nu ben ik gematigd negatief, omdat er nog steeds geen duidelijke planning ligt van ons nieuwbouwhuis. Deze komt er binnenkort wel aan, en ik hoop dat de doorlooptijd van de bouw mee gaat vallen en niet zoals wij verwachten dat ze 3 maanden uitgelopen zijn.

Stay tuned 🙂

Post Author: Bas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *