Computer kopen online

De tijden de je naar de computer winkel om de hoek ging om een computer te kopen zijn wel voorbij. Niet omdat je niet wilt, maar omdat de lokale computer winkel(s) bijna allemaal verdwenen zijn. 10 jaar geleden had je nog een Vobis, Dynabyte, Dixons en vele lokale handelaren. Als je nu mazzel hebt zit er een Mycom computerzaak in de buurt of kan je naar de BCC, Expert of Mediamarkt toe rijden voor een actie knaller. Kortom even een computer kopen is niet meer zo makkelijk geworden….. in de fysieke winkel. Echter als je online een computer wilt gaan kopen heb je gelukkig nog wel veel aanbod. Echter ook in de webshops zijn de laatste jaren veel computer winkels verdwenen en/of failliet gegaan. De marges staan namelijk zwaar onder druk omdat iedereen de goedkoopste wil zijn, en u als consument heeft hier veel voordeel mee.

Computer online kopen

Een voordeel van online je computer kopen is namelijk dat je heel makkelijk op prijs kunt gaan vergelijken. Zeker als je een bekend merk als Medion, Dell of HP computer wilt kopen kan je eenvoudig op diverse websites op prijs vergelijken. Heb je echter hele specifieke wensen dan kom je toch wat meer op een Alternate of Paradigit terecht. Hier kan je namelijk je computer helemaal zelf samenstellen. Voor de gewone computer gebruiker is dit misschien niet nodig, maar als je een fanatieke gamer bent, video’s wilt gaan bewerken of juist fotobewerking een must is dan heb je toch wat rekenkracht en snelheid nodig op het gebied van processorkracht, GPU kracht en eventueel ook de hoeveelheid intern geheugen kan een rol gaan spelen. De prijzen zijn vergeleken met 10 a 20 jaar geleden enorm gedaald, maar nog steeds kan een computer nog aardig prijzig zijn. Vergelijken is anno 2017 wat mij betreft dan ook een must geworden. De goedkoopste hoeft daarbij echt niet altijd het beste te zijn. Recent is bijv. Afuture failliet gegaan terwijl deze steevast de goedkoopste was en ook nog eens een goede service verleende. Deze combinatie is eigenlijk de gouden combinatie, maar helaas kan dit dus niet samen.

Om u nu een betrouwbare computerwinkel aan te raden… ik durf het niet te zeggen. Een 4Launch, Paradigit en Alternate zijn wat mij betreft alle 3 betrouwbare webwinkels. Alle drie deze webwinkels staan bekend om hun ruime assortiment en nette prijzen. Het is puur een kwestie van gevoel.

Mediamarkt en BCC

Als u hier een computer wilt gaan kopen dan weet u dat u kiest voor een kant en klare oplossing. Hier is natuurlijk niets mis mee. Let op als u geld wilt gaan besparen dat u vooral voor de actie knallers gaat. De andere computers in het assortiment zijn namelijk vaak iets hoger geprijsd om de acties mee te compenseren. Ik raad je ook vooral aan om de eventuele randapparatuur online te vergelijken op prijs, aangezien dit ook nog wel eens wilt schelen.

Post Author: Bas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *